arbejde skal ikke gøre ondt

FAQ - oftest stillede spørgsmål om exoskeletter

Find svar på de mest almindelige spørgsmål om brugen af exoskeletter


Og finder du ikke det svar du leder efter, så send det gerne på mail eller via formularen for neden.

Så vender vi tilbage med et svar snarest muligt.

Hvad er et exoskelet?
Et exoskelet er et stativ, man tager uden på kroppen. Skelettet aflaster i de dele af kroppen, det er beregnet til. Et exoskelet nedsætter risokoen for nedslidning og overbelastning af muskler og led. Det er vigtigt at sige, et exoskelet er IKKE et løfteredskab.
Hvem kan bruge et exoskelet?
Alle der har ensidige, gentagne arbejdsopgaver, kan have gavn af et exoskelet. Men også dem der allerede har skader eller smerter i f.eks. ryg/lænd eller nakken.
Hvordan virker et exoskelet?

Et exoskelet virker ved hjælp af en fjedermekanisme, det kan være et gasstempel, en elastisk stang/plade eller en elastik. Når man spænder en fjeder, vil den altid tilbage til udgangspunktet.

Hvordan kan et exoskelet hjælpe mig?

Med et exoskelet, bruger du dine muskler mindre. Risikoen for overbelastning og nedslidning af led, nedsættes. Har du været uheldig og har fået en skade, vil et exoskelet kunne hjælpe. Da du bruger musklerne mindre, nedsættes smerteniveauet også.

Er det sikkert at bruge et exoskelet?

Et exoskelet er et mekanisk hjælpemiddel, og det vil påvirke den måde, kroppen arbejder. Det kan give gener i starten, men forsvinder hurtigt, når man vender sig til det. Man skal lære at"danse"med skelettet. .

Hvad vejer et exoskelet?
Vægten på et exoskelet afhænger af typen, men de ligger mellem ca. 1 og 3 kg, nogle op til 5,5 kg.
Hvad er fordelene ved at bruge et exoskelet?
Fordelene ved at bruge et exoskelet er mange. Det nedsætter dit muskelforbrug og mindsker dermed de smerter der opstår. Samtidig aflaster det ledene, så nedslidning bliver væsentlig mindre. Så færre sygedage, mindre smerter, bedre velvære.
Skal der bruges strøm til et exoskelet?

Svaret er både ja og nej. De exoskeletter som vi repræsenterer, bruger ikke batterier, de er såkaldte passive. Aktive exoskeletter, som i sær bruges til rehabilitering og handikaphjælp, er udstyret med elektromotorer og sensorer der bruger strøm.

Kan et exoskelet slås fra, når det ikke skal bruges?
Nogle skeletter er slået til hele tiden, andre kan slås fra, når de ikke bruges.
Kan jeg selv tage et exoskelet på og af igen?
Ja, det kan du sagtens. Er det indstillet så det passer til dig, tager det mellem 30 og 60 sek.
Er der en dansk manual med, når jeg køber et exoskelet?

Til alle skeletterne, er der danske manualer, de sendes på mail i PDF format, så de er let tilgængelige.Se mere om skeletterne på hjemmesiden her:link. Du finder også brochure samme sted.

Kan jeg prøve et exoskelet?

Det kan du. Send og en mail på info@exoskeletter.dk eller udfyld kontaktskemaet andet steds på siden, så aftaler vi et tidspunkt, hvor du kan komme forbi.

Kan et exoskelet tilpasse enhver?

Et exoskelet passer til de fleste, men ikke til alle. F.eks. HAPO PH findes i 3 størrelser, S-M og L. De dækker tilsammen størrleserne mellem 155 og op til 195 cm. Exoskelettet kan bruges ud over disse mål, men er ikke så behagelige, eller giver mindre support.

Kan jeg bruge et exoskelet med det samme?

Så snart du har exoskelettet på, kan du mærke den hjælp og aflastning det giver. Men det er som med alt andet nyt, du og din krop, skal lige venne sig til det nye udstyr. Det anbefales derfor at starte op stille og roligt, med nogle timer om dagen. Skrug op for brugen, så du er på 8 timer efter ca. 2 uger.

Hvad koster et exoskelet?

Priserne på et exoskelet, svinger meget. Her på shoppen findes de fra kr. 8.000 inklusiv moms. Priserne afhænger af, hvor de virker og hvor meget hjælp de giver. Et aktivt exoskelet svinger fra ca. 60.000 og op til flere millioner.

Hvordan vedligeholdes et exoskelet?

Vedligeholdelsen afhænger af, hvad det bruges til. Normalt vil en gang trykluft eller blød børste, kunne klare det meste. Stofdelene kan tages af og vaskes i en vaskemaskine. Skulle du være uheldig og få ødelagt noget på dit exoskelet, fortvivl ikke, alt kan enten repareres eller udskiftes.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Så send det på en mail til info@exoskeletter.dk eller udfyld kontaktskemaet her under, så svarer vi hurtigt tilbage.

BEHOV FOR MERE VIDEN?


Send en mail eller udfyld formularen her:


E-mail: info@exoskeletter.dk

Vi svarer så hurtigt som muligt, ofte samme dag.

 

Ring:

Kan træffes på +45 40 21 95 21.