arbejde skal ikke gøre ondt
Ved svejsning
På vandring
Aflaster nakken ved gulvlægning
Ved reparation
Brolægger
Tårnkran
Cykling
Billede6

SPINEBAND


Eksoskelettet, der aflaster nakken


Svensk produkt, specielt designet til at modvirke nakkebesvær


Hvem kan bruge Spineband?


Visse aktiviteter påfører en ekstra vægt på nakke og skuldre. Nakkesmerter kan forekomme i enhver situation og kan skyldes en række årsager. Spinepand er ikke kun til en specifikt sårbar gruppe, men også til dig med nakkesmerter.


Hvis du ud over at arbejde, også elsker cykling, havearbejde, vandreture eller enhver anden aktivitet, der kan forårsage nakkesmerter?
Undgå fremtidige smerter og skader på din nakke ved hjælp af Spineband.


Hvad er Spine Band?
Spineband er et revolutionerende svensk hjælpemiddel til dig, der har ondt i nakken eller som dagligt overbelaster din nakke og ikke ønsker at udsætte den for fremtidig stress.

Rygsøjlebånd hjælper nakkemusklerne til at slappe af, så du slipper for nakkesmerter!


Arbejde

Rigtig mange arbejdsopgaver udføres med hovedet bøjet forover. Dette giver spændinger i nakken med smerter til følge. Det kunne være reparation, svejsning, sortering, computer, bro og gulvlægger, guldsmed, tatovør mm.


Cykling
Det er almindeligt at få ondt i nakken, når man cykler langt. Ved hjælp af Spineband Active kan du aflaste hovedets belastning af nakkemusklerne. Du sætter blot den medfølgende elastikløkke fast på justeringsknappen på hjelmen.


Golf
Folk, der har ondt i nakken og er ude på deres golfrunde, oplever ofte, at det er smertefuldt at læne sig frem, når de for eksempel putter. Spineband Active kan give den lindring, du har brug for, for at gøre det mindre smertefuldt. Bliver du en bedre golfspiller, der giver dig et lavere handicap, kan vi ikke love, men du kan under alle omstændigheder nyde din runde golf mere og få tiltrængt støtte til nakken.


Vandring
Føler du ondt i nakken, når du er ude at gå en tur, kan Spineband give god støtte og hjælpe med at aflaste hovedvægten på nakkemusklerne. Mange mennesker, der går med et Spineband, oplever, at 30-60 minutters gang, en eller to gange om dagen i en uge, gør en stor forskel, og de føler mindre smerter i nakken bagefter.


Håndarbejde / Hobbyer
Bruger du Spineband Active, har du altid hænderne fri og samtidig får du den støtte din nakke har brug for. Brug for eksempel Spineband, når du broderer, syr, strikker, arbejder i haven, bager, laver puslespil, læser, blogger, fotograferer, går tur med hunden, laver håndværk, spiller klaver, fisker, spiller kort, strikker og hækler, etc. Spineband er velegnet til næsten alt kunsthåndværk eller hobby.


Kørestolsbruger
At sidde i kørestol betyder ofte en høj belastning af både ryg og nakke. Uanset om du sidder i kørestol på grund af bevægelsesbegrænsninger på grund af skade, sygdom eller alderdom, om det er permanent eller midlertidigt, kan det være rart at aflaste nakkemusklerne. Brugere med for eksempel Parkinson har fortalt, at Spineband har gjort det nemmere for dem i hverdagen.


Justerbar
Du kan nemt justere størrelsen, så dit Spineband passer til både din krop og den støtte din nakke har brug for


Aflaster
Rygsøjlebånd hjælper nakken med at komme i en naturlig stilling for at aflaste nakken og understøtter korrekt holdning.


CE mærket
I 2020 blev produktet CE-mærket, hvilket betyder, at sundhedsvæsenet kan bruge det i deres drift og anbefale det.

Størrelsenangivelse

 XS-M                               L-XXL
 A-mål 162-180 cm       A-mål 180-200 cm
 B-mål   62-110 cm        B-mål   80-125 cm

Fakta taler for sig selv.


I et universitetsmiljø er der lavet en EMG-test med Spineband.
Elektromyografi er en teknik, der bruges i medicin til at måle musklernes reaktion på stimulation fra nervesystemet. EMG udføres med et instrument kaldet en elektromyograf, som producerer et diagram kaldet et elektromyogram.

EMG måling viser aflastningen

Vil du vide, om exoskeletter 


Er de en mulig løsning på dine udfordringer i produktionen, vil vi meget gerne hjælpe dig videre.

Hvis du driver en virksomhed inden for fremstillings- eller byggebranchen, og dine medarbejdere måske udsættes for tungt, ensidigt og gentagne arbejdsopgaver: dag efter dag håndterer de materialer, de bærer værktøj, eller de arbejder med bøjet ryg eller hævede arme. De bliver trætte, hvilket kan begrænse deres produktivitet, og nogle arbejdere kan endda komme til skade, hvilket fører til langvarige rygsmerter eller smerter i nakke og skulder.


Et exoskelet kan hjælpe med at løse disse problemer. Exoskelet kan overtage noget af det tunge arbejde og reducerer  belastninger på kroppen.