arbejde skal ikke gøre ondt

Exoskelet til undervisning

 - Byg dit eget aktive exoskelet


EduExo Pro exoskelet samlekit blev udviklet for, at gøre det muligt for studerende, lærere, hobbyfolk og forskere, at lære om exoskelet teknologi.

Sættet indeholder den hardware, du skal bruge til at samle og programmere et skulder / albueeksoskelet.

En håndbog giver baggrundsinformation om eksoskelettets historie, funktionalitet og teknologi.


Derudover indeholder håndbogen en vejledning, der guider dig gennem de forskellige trin.

I sidste ende vil du have en god forståelse for exoskeletteknologi og dens anvendelser, samt praktisk erfaring med at bygge og programmere dit eget robotexoskelet.

Undervisningskit i samlesæt
Virker til både skulder og albue

EduExo Pro er, som et uddannelsessystem, underlagt nogle begrænsninger. For at sikre, at dine forventninger matcher vores hensigter, er her hurtige fakta om EduExo Pro-sættet:


Hvad er EduExo:

Et pædagogisk robotkit, der hjælper dig med at lære om eksoskeletteknologi.

Et gør-det-selv kit, der kræver aktiv deltagelse og vilje til at lære nyt.


Hvad EduExo ikke er:

Det er ikke et medicinsk udstyr, der er beregnet til at blive brugt til nogen form for medicinsk anvendelse.

Det er ikke et eksoskelet, der vil gøre dig super stærk. Aktiveringen er kun beregnet til at illustrere grundlæggende principper bag et exoskelet.

Det er ikke en robot, der arbejder ud af boksen. Du skal få det til at fungere. Det er her ny viden skabes!


Hvem er EduExo lavet til:

For lærere, professorer eller laboratorier, der ønsker at oprette kurser om exoskeletter.

For gymnasie- og universitetsstuderende, der ønsker at lære om ærbare robotter, exoskeletter.

For forskere, der leder efter overkommelig exoskelet-hardware.

For designere og hobbyister, der leder efter et sjovt projekt inden for et fascinerende felt.

Indhold af kittet:

Følgende video giver et kort overblik over, hvad du finder, når du åbner EduExo Pro-boksen.

En omvendt "unboxing"

Håndbogen til EduExo Pro består af 10 hovedkapitler, der introducerer dig til den nyeste exoskeletteknologi.
Alle kapitler har en teoretisk del, der lærer dig indgående kendskab til exoskeletter. Derudover har de fleste kapitler en selvstudiesektion, der guider dig gennem de følgende monterings- og programmeringstrin, for at bygge dit eget exoskelet med den hardware, der følger med i kassen.

2. Udvikling af exoskeletter


Hvem udvikler exoskeletter? Og hvad laver exoskeletudviklere? Dette kapitel taler om udviklingsprocessen af et exoskelet og nødvendige færdigheder.

1. Introduktion

Det første kapitel introducerer feltet af robotexoskeletter. Et kig på exoskelettets historie, eksempler på eksisterende systemer, deres funktionalitet og deres anvendelse.

3. Anatomi og mekanik


Det tredje kapitel dækker det grundlæggende i menneskets funktionelle anatomi og exoskeletmekanik. Her bliver det praktisk med en tutorial om montering af EduExo Pro.

4. Mekanisk design

Tid til at diskutere hardwaredesign og -fremstilling. Lær om teknisk tegning, CAD-design, stress-belastningsanalyse, og design en tilpasset armmanchet, der kan 3D-printes.

5. Elektronik

Dette kapitel lærer den grundlæggende elektronikviden og de nødvendige færdigheder, til at forbinde alle elektroniske dele af EduExo Pro sikkert.

6. Software

Dette kapitel dækker softwaren, der gør det mekaniske exoskelet til et aktivt. Den indeholder kildekodeeksempler for alle exoskelettets kernefunktioner.

7. Grundlæggende kontrolsystemer


I kapitel syv diskuteres kontrolsystemer. Forskellige controllere, der definerer exoskelet-bruger-interaktionen, introduceres. Trin-for-trin diskuterer, implementerer og tester vi dem.

8. Avancerede kontrolsystemer


Styresystemets vigtigste opgave er at sikre, at det yder support, når det er nødvendigt.

For at gøre dette er brugerens bevægelsesintention og fysiske belastning værdifuld information. De kan estimeres ved hjælp af muskelaktivitet.

9. Virtual Reality & Videospil


Virtuelle virkeligheder og videospil kan bruges med exoskeletter. De bruges for eksempel til at øge motivationen hos patienter, der bruger et exoskelet til rehabilitering, fx efter et slagtilfælde.

10. Videnskabelige forsøg


Nu hvor exoskeletet er færdigt, er det tid til at evaluere den støtte, det giver på en systematisk måde.

Følgende videoer giver dig yderligere indtryk af hardwaren i en EduExo Pro og håndbogens indhold. Bemærk venligst, at det afbildede system er en prototype, ikke den endelige hardware.

Undervisning med EduExo Pro


EduExo Pro er designet til at lette undervisningen i praktiske kurser om emner lige fra hardwaredesign, elektronik, kontrolteori, softwaredesign til videnskabelig evaluering. Håndbogen indeholder al den information, som en studerende har brug for for at bygge exoskelettet og programmere grundlæggende kontrolstrategier. Det er ideelt egnet til gruppearbejde, hvilket giver hver elev mulighed for at bidrage på en unik måde (hardware, elektronik, kontrol, spildesign, eksperimenter) eller opmuntre dem til at gennemgå hvert trin sammen. EduExo Pro kan tilpasses på mange måder, lige fra implementering af mere avancerede kontrolstrategier til forbedring af hardwaren. Du har som underviser, fuld frihed til at tilpasse og tilføje moduler, så de passer til jeres behov.

Hvordan kan jeg få en?


Du kan bestille den direkte via AUXIVO online shop. Bemærk Sweitz ikke er et EU-land, og der derfor lægges told på beløbet. 


Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte vores os på info@exoskeletter.dk